Karaçam Kereste ve Tomruk


keresteler üst üste dizilmiş

Karaçam tomruk ve kereste ülkemizin hangi alanlarında yetişmekte, karaçam kerestenin fiyatları ne kadar gibi sorunların cevaplarını yanıtlayacağız bu yazımızda.


Karaçamın yetiştiği alan ülke topraklarımızın büyük kısmını kaplıyor diyemesekte, 5/1’ini kapmaktadır. 750/3102 metre yüksekliğinde yer almakta, en sık görülen şekli ise: gövde yapısı biraz yaşlı ve çatlaklı halidir. Büyüme hızı en hızlı olan ağaç familyasındandır. Karaçam tomruğu toprağını sevmesi halinde çok verimli olurlar, toprak altında derin kökler oluştururlar, kumlu arazileri çok severler… Ülkemizde karaçamların en büyük düşmanı yangınlardır; 2005 ve 2009 yılları arasında neredeyse 4/2’si yanarak kül oldular. Reçineli ve uzun ömürlüdür. Kozalakları sivri, kozalaklarının yönleri kuzeye bakmakta, kendi aralarında polenleşmekte, kenarlarında pullarda kirpiklenme görülmekte, kozaklakları çok iyi yanmaktadır, dalları kısa ve kalındır ve son olarak kozalağın en boy oranı 5 ila 6 cm arasındadır.  Karaçam kereste ihtiyaçlarında istenilen ölçülere getirilmekte


İç piyasada karaçam ihtiyacını yeterli düzeyde karşılayamadığından ötürü, diğer ülkelerden temin edilmektedir. Bu nedenden dolayı fiyatlara da etkilemektedir. Sektörde belli dönemler arasında fiyatların çıkmasında buna bağlıdır, kış döneminde fiyatların %5 ila 10 arasında artmasının nedenlerinden biridir. Yerli karaçam ile ithal karaçamlar arasında bazı farklar vardır, eğer yerli ya da ithal ürün satın almak istiyorsanız birkaç kendi içinde ayrılan özellikler vardır. İthal ürünün niteliği: gövdesi açık ile koyu kahve ve tırtıklı, iç odun rengi kaplan sarı ile tilki kızılı arasında, yaprakları kuzeye bakar, yaprakları sık ve uzundur. Yerli ürün ise ithal ürüne nazaran bazı ithal türlere göre biraz daha kalitelidir. Özellikleri ise: Diğer türlere göre daha sert dokusu oluşu, yaprakların dışa dökün oluşu, dalları diğer türlere göre daha az ve incedir. karaçam kereste türünü istediğiniz alanda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Marangoz, civatalama, yapıştırma, delik açma, oymak gibi tüm işlerde zahmetsiz şekilde işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bizimle irtibata geçerek istediğiniz karaçam kereste türünü belirterek sipariş verebilirsiniz. 4 farklı ülkeden ithalat işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Yüklü karaçam kereste ve karaçam tomruk alımlarınızda bizler ile iletişime geçerek en iyi fiyatlar kaliteli ürüne sahip olabilirsiniz.
SHARE

Kereste ve İthal Kerestede Kampanya!!

Kereste Tomruk Hİzmetleri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum